Strand Comics på offensiven

Strand Comics starter eget forlag. Fra årsskiftet kommer de til å utgi Pondus og Lunch i både blad- og bokform.

– Vi har jobbet med norske og nordiske tegneserier i 20 år. Fokuset har vært på̊ å utvikle suksesser gjennom publisering i aviser, og gjennom blad- og bokutgivelser i samarbeid med forlag i Norge og utlandet. Nå vil vi bruke den erfaringen i et forlag der serieskaperne vil være tett involvert i utgivelsen av seriene sine, sier Håkon Strand i Strand Comics og Strand Forlag.

De siste årene har distribusjonskanalene åpnet seg opp, noe som har gjort det mulig å nå ut bredt, også for mindre aktører. Opprettelsen av nytt forlag skjer i forbindelse med at kontraktene med Egmont utløper ved årsskiftet for Pondus og Lunch.

– Etter et langvarig og vellykket samarbeid med Egmont har Pondus og Lunch valgt å flytte til Strand Forlag. Vi tilbyr serieskaperne enda større innflytelse på utviklingen av seriene sine, både kreativt og forretningsmessig, sier Lasse Espe, redaksjonssjef i Strand Forlag.

Forlaget starter med å utgi Pondus- og Lunchbladet, og vil utvikle disse i tråd med serieskapernes ønsker: Mer av hovedseriene, spennende biserier, ny design, høyere papirkvalitet og nytt redaksjonelt innhold.

Både Frode Øverli og Børge Lund er opptatt av å understreke at forlagsskiftet ikke handler om misnøye, men om å gripe en mulighet.

– Lunch har hatt mange gode år hos Egmont, der dyktige og engasjerte folk har bidratt til at serien har gått fra å være et famlende hobbyprosjekt til noe som står støtt på egne ben. Jeg er takknemlig for samarbeidet vi har hatt, og gleder meg samtidig stort til å fortsette å gi norsk arbeidsliv den dosen satire det fortjener.

– Det er først og fremst spennende å være med å starte opp et nytt norsk tegneserieforlag, det er en strålende nyhet i seg selv og noe jeg har lyst til å være med på. I et marked der mye går nedover, er det gøy å være med på en satsing som jeg er sikker på vil åpne opp muligheter for meg og andre norske serieskapere i tiden framover, sier Frode Øverli.

Pondus og Lunch vil i løpet av 2019 også utkomme også i album- og bokform på Strand Forlag, som har ønske om å utvide katalogen med flere norske og nordiske serier i tiden som kommer.

 

Serienett vil komme tilbake med mer informasjon om saken senere, red. anm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *