En ny start

Superheltene til DC Comics har fått enda en ny start. «Rebirth» er et godt utgangspunkt for å lese forlagets moderne superhelttegneserier.

Av: Kristian Hellesund

Noen ganger er det vanskelig å lese amerikanske superhelttegneserier. Tegneseriene bygger på mange og lange historierekker, og noen ganger snakker vi om fortellinger helt tilbake til førtitallet.

I 2011 bestemte forlaget DC Comics seg for å gjenskape sitt univers med tegneseriefigurer. Batman, Superman, Wonder Woman og Flash var blant dem som fikk nye opprinnelseshistorier. Dette var et grep som ble gjort for at forlagets tegneserier skulle være mer tilgjengelige for leserne.

Nå i sommer valgte forlaget en annen vei. Superheltuniverset til DC Comics skal nok en gang være like mangfoldig som før 2011, og forlaget kaller dette for «Rebirth», gjenfødelse. I noen tilfeller går man bort fra mange av de nyere historiene, og dette gjør at superheltuniverset til forlaget er ekstra mangfoldig.

Forlagets blader bruker «Rebirth»-tittelen for tiden, og et eget hefte introduserer den nye situasjonen. Hovedpersonen er Wally West. En gang var han Flash, verdens raskeste mann. Han er fanget utenfor det egentlige universet, og han prøver å komme tilbake. Underveis møter vi de viktigste superheltene til forlaget, og alt er klart for nye historier.

«DC Universe: Rebirth» er en god, moderne superhelthistorie, og den inneholder både spenning, litt humor og sentimentale øyeblikk. Det er helt klart et hefte som passer best for folk som har lest mye superhelttegneserier, men samtidig er det et godt oppstartpunkt for nye lesere. Manusforfatter Geoff Johns kan sitt fag, og «DC Universe: Rebirth» er flott å lese. Johns samarbeider med dyktige tegnere som Phil Jimenez, Ethan Van Sciver, Ivan Reis og Gary Frank, og de tegner sine egne kapitler av historien. Best er det når Ivan Reis har tegneransvaret.

Superhelttegneserier er sjeldne for tiden i norsk språkdrakt, men denne er en historie som helt klart burde vært gitt ut i Norge. Johns og hans samarbeidspartnere har laget en historie som kunne vært en fin start på nye superhelttegneserieblader i Norge.

 

«DC Universe: Rebirth»

AV: Geoff Johns, Phil Jimenez, Ethan Van Sciver, Ivan Reis, Gary Frank m.fl

2,99 dollar

DC Comics

Anmeldelsen er tidligere trykt i Sydvesten 4. oktober 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *