Vår-hiatus for Pondus

Det kommer ingen nye nummer av de regulære tegneserieheftene fra Strand i april eller mai. Årsaken er gjennomgående lavere salg i denne perioden.

I tilfellet Storefri er den vanlige utgivelsesfrekvensen noe sjeldnere, så forskjellen er ikke så stor, men i årets påskenummer av Pondus og Lunch (forsidebilde) ble det fra redaksjonelt hold bedt forsiktig om unnskyldning for at neste nummer av disse bladene ikke kommer før 14. juni.

-Hovedgrunnen er, kort fortalt, at våren er en dårlig salgsperiode for blader i butikkene og kioskene, sammenlikna med resten av året, forklarer Lasse Espe i Strand Forlag. -År etter år viser tallene at bladene selger bedre fram til påske og fra sommeren og ut året, enn de gjør i den perioden vi snart går inn i. Dette har vi jo visst lenge, og ikke latt affisere oss for mye, men de siste årene har vi opplevd at distribusjonen i dagligvarehandelen blir mer og mer kostnadskrevende, med høyere returavgifter. Det blir stadig dyrere for oss å gi ut blader i de dårligste salgsperiodene.

Derfor velger forlaget nå i større grad å styre bladene etter årstidene når de opplever det er størst etterspørsel etter dem, som altså er om sommeren og i vinterhalvåret.

-Det er selvfølgelig også noen ulemper ved dette oppholdet, som vi gjerne skulle vært uten, men alt i alt kom vi til at vi tror det er riktig å gjøre det på denne måten i år, konkluderer Espe. 

Men dette gjelder altså for de regulære heftene, periodika, ikke for alle tegneserieutgivelser. Strand har to viktige satsinger denne våren: Softcoveren M – Skrattens ridder gjenfødes av Mads Eriksen blir lansert 12. april, og Ida Larmos selvbiografi O’boy – Min klin kokos tegnedagbok kommer i mai. Også Pondus Elitserien 25 kommer fra Strand i mai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *