Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

DADAPH OG KRAKKEN ( 6.01.13 )

Album 3 i Sagaen om Dadaph Serraph byr på mer moro med fantasy-konvensjonene, og heltene våre kommer endelig frem til gudenes land i denne utgivelsen, uten at prøvelsene er over av den grunn.

Av: Frank Flæsland

Bård Lilleøien fortsetter i dette albumet sin episke fantasy-fortelling i stripeformat og greier ofte å komme opp med nye vrier på tingene, samtidig som han fortsetter å utnytte tidligere etablerte ideer på nye måter, som at magikeren Mort Daurond setter fyr på alt han bruker trolldom til. Bård er også flink til å lage naturlige overganger mellom striper med ulike personer i hovedrollene her.

Bortsett fra enkelte sekvenser, som legene som sn4kk3r l337-sp34k, står de fleste poengene på egne ben (eller tentakler…) og selv om det er en fordel å ha lest de to første albumene for å skjønne alle referansene til disse, kan dette albumet godt leses frittstående.

På minussiden kan jeg trekke fram forsiden, som er for kaotisk: Forsøket på å presse mest mulig inn i en tegning kunne kanskje fungert med annen fargelegging for å binde større områder sammen, men det beste ville vært å forenkle denne. Fargene i enkelte av stripene er også litt glorete på trykk, for lite blått og for mye rødt, de fungerer bedre på skjerm. Og en av stripene i etappe 17 har ved en feil dukket opp to ganger.

Så er vi kommet frem til mitt største problem med disse albumene: At ALLE stripene som fungerte som “pauseinnslag” på nettet er tatt med, med den opprinnelige teksten. Dette er ikke det verste albumet i så henseende, de fleste av disse her gir et lite tilskudd til serien, men kanskje skulle tekstene vært modifisert litt i album-utgaven eller rett og slett vært fjernet der de ikke passer i det hele tatt.

Men alt i alt en fin motvekt til “les og kast”-stripene som har en tendens til å dominere i norske serier.

Og for ordens skyld: Heftet er utgitt av Laksevåg forlag, som også står bak Serienett. Du kan også sjekke om serien er noe for deg her

Sagaen om Dadaph Serraph album 3: Gudeproblemet
Av: Bård Lilleøien
ISBN 978-82-92886-21-2
36 sider
80 kroner
Laksevåg forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)