Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LUNCH FÅR EGET BLAD ( 5.06.13 )

Mange har spådd det, og nå skjer det.

Av: Trond Sätre

Første nummer av bladet Lunch blir offisielt sluppet den 24. Juni. Det er seriens egen hjemmeside som melder dette i dag. Abonnementstjeneste er allerede på plass, og det loves et eksklusivt aksjebrev i “KjellTech – Norges største enkeltpersonskonsern” til alle som tegner abonnement. I tillegg til at de får første nummer ei uke før. Bladet skal komme med åtte utgaver i året.

Ellers er det foreløpig sparsomt med opplysninger om denne nysatsingen, men noe kan en lese seg til ut fra covergjengivelsen på Lunch’ hjemmesider: Det ser ut som bladet skal komme i stort format (tenk Nemi og Eon), og første nummer inneholder en 12 siders spesialshistorie, en plakat, samt biseriene Fagprat, Wumo og Gurrblh.

På Serietreff i januar ville ikke Børge Lund svare på om det var planer om eget Lunch-blad, men ga inntrykk av å foretrekke albumformatet.

divider
  1. Glitrende, må jeg si!

    Dette bladet kan ha framtiden i sin hånd!

    Stå på, Børge!


    Bjoulv    6. June 2013, 00:03    #
  2. Yesss! Da har jeg bestilt abo.


    Bodil Revhaug    6. June 2013, 01:19    #
  3. Dette ser lovende ut.


    Juleheftearkivet    6. June 2013, 18:27    #
  4. Mye tøv!! Hvorfor dette tøvet? Aksjebrev?? Man betaler for, og får, et abonnement! Og hvorfor skal alle nye blader i Norge baseres på “humor”? Lunch er, akkurat som Pondus, morro (iblant) å lese i avisene, i små drypp. Langt under 30% av stripene er det engang. Hvorfor dette har fått så stor plass blant serielesende normenn er en gåte for meg!!


    IpComics    8. June 2013, 14:28    #
  5. walking dead er nytt blad og ikke humor etter det jeg vet. er det noen norske serieskapere som lager action/eventyrserier for øyeblikket som kan få eget blad som forsvarer utgivelsen? kom med gode forslag!


    arild    8. June 2013, 18:00    #
  6. Må det være norsk? Hvofor driver norske “serieskapere” med slik “humor”? Må redaksjonen også være “morsom”? Walkind dead er kanskje litt i andre enden.
    Men for all del, forlaget gir det folket vil ha. Kanskje noe feil med “leserne”?


    IpComics    8. June 2013, 20:00    #
  7. Jeg gikk for noen år siden til anskaffelse av Internett-abonnement. Med dette internettet har jeg muligheten til å lese disse stripene helt gratis hver dag (på computeren). Skjønner ikke at ikke flere skaffer seg Internet, slik at de slipper å kjøpe blader som dette.


    Tor    8. June 2013, 20:19    #
  8. Den var du ikke heldig med. Uansett, serien må gjerne komme i blad. Poenget er at det er for mange. Pondus, rutetid, billy og nå lunch. Et samleblad holder.


    IpComics    8. June 2013, 20:52    #
  9. Det er langt fra noe feil med norske lesere, gode IP!

    Men, dessverre, noen “toneangivende” her i Serienett ligger så langt bak hva som foregår innen serieverden, at det er trist! Både for en aktuell debatt eller en ekte gjennomgang av norsk serieforståelse.
    Jf. denne begredelige “prisen”, som ble utdelt!


    Bjoulv    8. June 2013, 22:09    #
  10. Jojo, kan vel være enig! Men det er trist at serier som Pondus og Lunch får dominere i så stor grad at forlagene tror at ikke annet kan brukes.
    Blandet kvalitet på humoren, og redaktørene er så “morsomme” at man kan få krampe!!


    IpComics    8. June 2013, 22:22    #
  11. Well, IP, det er jo noen friske nyutgivelser som Walking Dead, Pioneer, Lance, for å nevne noen.

    Likevel, at vitser som går på tørrgang i ørkenen skal dominere i utgivelsene, får vi ta til etterettning men jeg håper at Lunch kan bli en ny vri innen dette geamet!

    Og, igjen, at priser som deles ut til folk som finner hjulet opp på nytt og på nytt, vitner om totalt ubrukbare folk bak utdelingene.

    Og det er sikkelig trist!


    Bjoulv    8. June 2013, 22:36    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)