Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

OCX 2013 - NOBROW (11.06.13 )

Nobrow er en av de mest spennenede nye serieforleggerne i Storbritannia.

Trond Sätre

Det var markedssjef i Nobrow, Doug Wallace, som fikk styre ordet under OCX sin presentasjon av gjestene Mikkel Sommer og Luke Pearson. Begge tegnerne er tilknyttet forlaget.

Nobrow, som ble grunnlagt i 2008, holder til i det østlige London, der de har kombinert butikk og studio. Målsetningen til forlaget var, i følge Wallace, noe så enkelt som å produsere og utgi serier som fortjener å utgis. Forlaget er svært visuelt orientert, og utgir i tillegg til tegneserier også bildebøker av mange slag, De står også ansvarlig for festivalen ELCAF – East London Comics and Art Festival, som i år arrangeres for andre gang, den 22.juni ( http://www.elcaf.co.uk/ )

Danske Mikkel Sommer har én egenutgivelse på Nobrow, »Obsolete», og har dessuten bidratt til forlagets antologier. Han fortalte om sine erfaringer som serietegner, blant annet om samarbeidet med forfatter Alex Spiro; han synes det er ganske avslappende å jobbe sammen med en forfatter. Imidlertid er han overrasket over at han hadde tålmodighet til å bli serietegner i det hele tatt; det virket først for tungvint for ham.

fv. Mikkel Sommer og Luke Pearson

Muligens kom det mer naturlig for Luke Pearson, som alltid har hatt illustrering som levebrød. Publikum å OCX fikk blant annet forsidetegninga som var hans prestisjeoppdrag for The New Yorker (utgaven april 2013). Pearson har flere egenutgivelser bak seg på Nobrow. Etter å debutert i antologien kom han med to enkeltutgivelser i småformat – “Hildafolk” og den mer voksenorienterte, grafiske kortromanen “Everything We Miss”. Meningen med den sistnevnte var faktisk å lage noe selvbiografisk, men med surrealistiske innslag. Men det er Hilda som har fått prege karrieren hans som serietegner. Etter “Everything We Miss” har han laget to mer forseggjorte album med Hilda, og holder på et tredje nå.

Serien om Hilda har en svært skandinavisk følelse over seg, noe som Pearson kunne bekrefte at ikke er en tilfeldighet. Hilda selv er modellert utseendemessig etter Lille My, og landskapene hun beveger seg i er inspirert av Mummidalen og av norske fjell. På spørsmål fra salen kom det fram at Pearson hadde vært Norge før. Familien besøkte landet da han var barn, og landskapet gjorde inntrykk på ham.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)