Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

TILBAKE TIL SIRIUS (22.12.13 )

I 1989 dukket et nytt tidsskrift opp på markedet. Sirius tok for seg science fiction, fantasy og tegneserier. I tiden fremover kommer Serienett til å mimre litt med å presentere stoff fra Sirius.

Av: Kristian Hellesund

Visste du at Arild Wærness arbeidet med tegneserier lenge før tegneseriefestivalen Raptus ble stiftet? Blant annet drev den tidligere Raptus-generalen tegneseriebutikk i Bergen, men før det var han også involvert i publikasjoner som skrev om tegneserier. Viktigst av disse er nok Sirius, som ble startet opp i 1989.

Fra 1989 til nedleggelsen i 1992 kom det ti utgaver av Sirius. Med fokus på science fiction, fantasy og tegneserier hadde magasinet et bredt stofftilfang. Blant annet ble det trykt flere gode science fiction-noveller, og flere viktige aktører i fantasymiljøet ble presentert. Sirius trykket også brettspill, og lovende, norske serieskapere prøvde seg som illustratører.

Tegneseriestoffet hadde også sin plass i bladet. Blant annet gikk den nå klassiske tegneserien “Arnal” av den tsjekkiske serieskaperen Kája Saudek som føljetong i de første utgavene av bladet, og senere fikk Bjørn O. Jakobsen tegneserier på trykk. Sirius hadde også flere interessante dybdeartikler om fenomener i tegneserieverdenen, og det ble også trykt anmeldelser av tegneserier som var aktuelle den gangen.

Serienett ser i denne juletiden tilbake til Sirius og brytningen mellom åttitallet og nittitallet. Tegneseriestoff fra Sirius vil bli presentert her som små tidskapsler, som kanskje vil gi både ettertanke og mulighet for vurdering. Har det skjedd mye siden den gang? Og holder datidens analyser og spådommer mål også i dag? Følg med her på Serienett!

Les mer om Sirius på bloggen til Øyvind Holen:
http://oyvindholen.wordpress.com/2012/02/23/fantastisk-litteratur-4-science-fiction-magasinet-sirius/

divider
  1. Ah. Good memories. Det var høytidsstund hos meg hver gang Sirius dumpa ned i postkassa mi :)


    Lien    22. December 2013, 18:33    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)