Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

KLOVNER PÅ FISKETUR (30.07.14 )

Årets Pondus sommeralbum har ikke bare ett, men to tema. Det er heller ikke bare et Pondus sommeralbum.

Av: Trond Sätre

Serieforlagene er blitt litt mer kreative med sommeralbumene sine. Først fikk vi et 52 siders Radio Gaga-album med tema (reiser), deretter et proft utseende Nemi-album med utvalgte søndagsider. Dette aller første Pondus/Lunch-albumet nøyer seg ikke med crossover-gimmicken; det har også et mer jordnært tema, nemlig fisking. For folk som har lest begge serier en stund gir dette straks mening. Fluefiske er den store lidenskapen til Kjell fra Lunch; hadde han jobbet i en agnbutikk i stedet for på kontor hadde han vært månedens ansatte hver gang. I Pondus’ verden er mandighet knyttet spesifikt til offside-regelen, men selv Pondus og Jokke kan iblant tillate seg å dyrke andre tradisjonelle mannfolkinteresser, som fisking.


Sjeldent eksempel på at Kjell vet hva han snakker om

At norske stripetegnere leker seg med hverandres figurer er et fenomen som har tradisjoner helt tilbake til Jokkes infamøse gjesteopptreden i Nemis bakrus-seng. Selvsagt har både Frode Øverli og Børge Lund utsatt hverandres figurer for vennlig mobbing, som er gjengitt i dette albumet. Så i det hele tatt, bitene i puslespillet passer. Særlig når Egmont også har fått Vegard Heggem (gründer innen lakseturisme og tidligere fotballproff) til å levere en artikkel til albumet.


Denne Pondus-stripa om Lunch er samtidig et aller siste(?) spark til den nå stort sett inaktive Mads Eriksen

I motsetning til de tidligere nevnte Nemi-albumet, som er limfrest og har renere komposisjon, er Pondus/Lunch komponert som et vanlig månedsblad. Det er stiftet, har dagstripene blåst opp til helsider og søndagsidene til dobbeltsider, og består i tillegg til Pondus og Lunch av redaksjonelt stoff og biserier – Nærmere bestemt mye Rutetid (noen av rutene er svært gamle) og litt Radio Gaga (nyere materiale). Sistnevnte serie er representert med en sekvens der i alle fall to av stripene handler om fiske. Jeg skal ellers ikke være så kverulant at jeg begynner å telle antall temarelevante gags i albumet. Det generelle utvalget av striper er uansett veldig tilfredsstillende. Passer best for den tilfeldige leser, men coveret (et samarbeid mellom Øverli og Lund, selvsagt) kommer også til å friste samlerne.

Pondus vs. Lunch: Klovner i Kamp
52 sider
Kr. 59,90
Comics Nordic Egmont (…som det heter nå)

divider
  1. “Årets Pondus sommeralbum” betyr ikke at dette er noen tradisjon. Og dersom man ikke regner stiftede hefter som album (stifter= hefte= ikke album)så er det kun laget et Pondus album. Dette kom i 2001. Og selv om man skulle strekke seg til å benevne årets sommerhefte som et album, så kom forrige album allikevel i 2001.


    Øyvind B    30. July 2014, 22:14    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)