Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SLUTTEN FOR MS. MARVEL? (16.02.16 )

En av de beste, moderne superhelttegneseriene er ute med et nytt bind. Nok en gang er det verdt å se nærmere på «Ms. Marvel».

Av: Kristian Hellesund

Fjerde og så langt siste samlebok med den amerikanske superhelttegneserien «Ms. Marvel» har fått tittelen «The End». Det er apokalyptiske tilstander i Jersey City. En planet kan kollidere med Jorden, og i den amerikanske byen råder det kaos. Heldigvis dukker den kvinnelige superhelten Captain Marvel opp, og hun gjør en innsats for å få orden på problemene.

I alt det unormale i Jersey City, trer også den pakistansk-amerikanske tenåringen Kamala Khan frem som noe stabilt på mange områder. Hun er fortsatt superhelten Ms. Marvel og ordner opp i en del utfordringer i og omkring livet sitt. Denne gangen handler det blant annet om den sterkt religiøse broren Aamir. Kamalas eks-kjæreste, som både har superkrefter og vet Kamala er Ms. Marvel, tror Aamir også har potensial for superkrefter. Dermed må han prøve å få Aamir til å utvikle disse. Dermed må Kamala kjempe for seg og sin familie på flere plan samtidig som et annet familiemedlem trekker tråder mellom Kamala og Ms. Marvel. Og selvsagt blir det også samarbeid mellom Ms. Marvel og Captain Marvel. I tillegg er det satt inn utdrag fra et møte mellom Ms. Marvel og Spider-Man fra edderkoppheltens amerikanske tegneseriehefte. Det innslaget føles mest litt unødvendig, da det bryter med resten av innholdet i boken.

Manusforfatter G. Willow Wilson og tegner Adrian Alphona har nok en gang laget en utmerket superhelttegneserie. Ved å sette Kamalas liv som tenåring i et flerkulturelt samfunn i sentrum, opplevelses dette som en mer troverdig superhelttegneserie med spesielt relevante karakterer. Adrian Alphonas tegnestil fungerer utmerket, og det er godt å se ham tilbake som tegner etter et fravær. Streken hans er dynamisk og i et krysningspunkt mellom ikoniske og mer karikerte ansiktsuttrykk og en til tider mer realistisk fremstilling av bygninger og byrom. Lay-outen er lekker, og Alphona er dyktig både på actionscener og mer rolige, følelsesladede øyeblikk. Og dem er det en del av i denne tegneserien. I dette samlebindet tar Wilson og Alphona opp tema som forelskelse, familiebånd, vennskap, hverdagsfilosofi og religion. Det er flere lag i denne tegneserien, som helt klart er noe av det beste innen sin genre i dag.

Ulempen med denne samleboken er at den er knyttet opp mot tegneserien «Secret Wars», som gjør store endringer på superheltene til forlaget Marvel. Dermed føles det som om en del av hendelsestrådene som har fått utviklet seg i tegneserien «Ms. Marvel» plutselig brytes altfor tidlig. Vi hadde hatt godt av å få se dette gå videre over enda lengre tid.

«Ms. Marvel: Last Days»
Av: G. Willow Wilson og Adrian Alphona
ISBN 978-0-7851-9736-2
160 sider
17,99 dollar

Anmeldelsen er tidligere trykt i Sydvesten 9. februar 2016.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)