Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

IKKE MED STOR M ( 4.12.08 )

Årets M julehefte er en godtepose som koster mer enn den smaker.

Av: Trond Sätre

Julenummeret av månedsbladet M er en merkelig sak. Det inneholder en moderne versjon av ”Snekker Andersen og Julenissen” – som ligger svært tett opp til originalen, bare at Snekker Andersen er byttet ut med tegner Eriksen – og en lang historie med Jingle Belle. Meningene om et slikt innhold vil nok være delte, men heftet er i alle fall rikt på julestemning.

Og jo, det er jul i Ms julehefte også, men sammensetningen virker tilfeldig og uinspirert. Seks sider er satt av til en Dickensisk julefortelling som Mads lagde for Pondus’ julehefte i 2003. Fire av de ordinære M-stripene har juletema (forutsatt at kongens nyttårstale blir regnet som et juletema), og tre av dem er blåst opp til å dekke ei hel side. Ytterligere sju striper er blåst opp på samme måten. I tillegg kommer tre sider med redaksjonelt stoff: To handler om robotjulenissen som Mads ville ha på årets kalender, men som det aldri ble noe av. En er Bizarro-Mads’ (husker dere han?) ønskeliste. Småartig, men det viktigste de gjør er å fylle opp sidene. Og bare for å komplettere regnestykket så inneholder årets julehefte også fire sider med striper i vanlig format, en helside, samt fem avsnitt av Mads’ gamle serie, Gnom. De sistenevnte er juleheftets egentlige høydepunkt. I Gnom er det mye kløktig og underfundig humor, og dessuten vil jeg tro at færre av leserne kjenner disse avsnittene fra før. En av dem handler om Bizarro-Gnom, og utfyller således avsnittet om Bizarro-Mads.

Men helheten er bare ikke særlig bra, og i alle fall ikke verdt de 50 kronene heftet koster. Repriser, fyllstoff og oppblåsning har resultert i et album som virker å være sammensatt etter prinsippet: Vi må gi ut noe til juleheftesesongen. Dette er Noe. Vi gir ut det.

M Julen 2008
36 sider
Kr. 49,50
Schibsted Forlag

divider
 1. Typisk julehefte, kort sagt. Jeg har så og si sluttet å kjøpe julehefter, knapt noen av dem er prisen verdt.


  Bodil Revhaug    5. December 2008, 03:25    #
 2. ”...så Å si…”


  Bodil Revhaug    5. December 2008, 03:30    #
 3. Jeg følte at “Tegner Eriksen” historien hørte bedre hjemme i et julehefte enn i dette bladet. det ble liksom litt for lite av hovedpersonens bidrag i bladet.

  Ellers vil jeg anbefale alle som ikke vanligvis kjøper M om å ta en kikk på Paul Dinis “Jingle Belle” som mesteparten av bladet består av denne gangen.

  Julehefter kjøper litt av, avhengig av hva de inneholder av nytt stoff (nytt for meg, ikke nødvendigvis nylaget…)


  Frank Flæsland    5. December 2008, 15:15    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)