KI og anagrammer

Stemningen var ganske høy foran årets OCX med Tegnekveld og quiz som oppvarmingsprogram.

Fotografier av Trond Sätre.

Selv om programmet foregikk samtidig med utdelingen av Visueltprisen på en annen kant av byen, var oppmøtet ganske godt, ikke minst blant serieskaperne selv, på på Serieteket i går.

Jofrid Sandgren Østenstad, Bård Lilleøien og Tore Strand Olsen (forsidebildet) begynte klokka seks med å presentere konseptet Tegnekveld, med historikk, aktiviteter og forgreininger i andre byer (f.eks. Tegneloftet i Bergen). Tegnekveld er den uformelle «klubben» for håpefulle serietegnere, og blir arrangert hver mandag kveld på Serieteket.

Slik kan også drømmer skapes. Fra Jofrids bidrag til «Drømmer».

Det ble også delt ut «back issues» av NTFs medlemsblad Bobla, som har vært et utstillingsvindu for håpefulle tegnere i årevis. Men høydepunktet var presentasjonen av Tegnekvelds nye fanzine, som har den tematisk fleksible tittelen «Drømmer». Jofrid og Bård er blant serieskaperne som har bidratt til fanzinen, men de innrømmer at ambisjonene for denne ikke ble oppfylt. De fikk ikke stønad til utgivelsen, og måtte derfor nøye seg med låne Serietekets kopimaskin for å trykke opp et mindre opplag med farger kun på permene. Til gjengjeld har de sørget for å gjøre den digitale utgaven tilgjengelig, gratis selvsagt. Du kan finne og laste den ned her.

Panelet minner om at siste Tegnekveld før sommerferien er førstkommende mandag. Vanligvis holder de på til langt ut i juni, men Deichmanske Grünerløkka, der Serieteket holder til, skal snart stenges midlertidig for oppussing.

Dette er planene deres for høsten:

-12 timers tegneseriemaraton (jf. 24 Hour Challenge)
– Mangakurs
– Kom med innspill. Hva vil DU gjøre?

En annen utfordring var «gjett hvem som har bart?»-runden. I midten: Emily Sørensen.

Klokka sju var Serieteket i ferd med å bli fylt, ikke minst av serieskapere – inviterte gjester, standholdere og vanlige besøkende – som var kommet for å delta i quizen. Temaet var norske tegneserier fra 2000-tallet, og quizmaster Emily Sørensen kom med flere nye ideer. Noen av dem resulterte i lette oppgaver, noen i vanskelige, men alle resulterte i ytterligere høy stemning. Anagrammer og KI-utfordringer («gjett hvilken figur som er utgangspunktet i denne KI-illustrasjonen…») kan vel sies å være høydepunktene, godt hjulpet av Emilys muntre og meme-baserte powerpoint. ‘

OCX åpner offisielt klokka seks i kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *