En velkommen gjest i bladhyllene

Noe så sjelden som et A4 tegneseriealbum i farger med westernhelten Tex Willer har sett dagens lys i Norge. Litt av en overraskelse! Vi er vant til å se de vanlige A5-bøkene, oftest i svart-hvitt, men også i farger, men dette format er en sjelden fugl.

Bak en flott forside, der vi ser en nokså utypisk antrukket Tex Willer skue ut over en brutal ørkenbasert scene, finner vi en god historie fortalt av Mauro Boselli og illustrert av Angelo Stano. Førstnevnte er en av forlaget Bonellis mest benyttede forfattere, med erfaring fra vampyrserien Dampyr og horrorklassikeren Dylan Dog. Men det er nok som westernforfatteren av mange av Tex Willers eventyr han er best kjent.

Stano har helst jobbet med Dylan Dog, men her gjør han en utmerket innsats med en realistisk strek som skildrer både ørkenen, Hopi-indianere og banditter. Og nok en gang: formatet gjør at vi virkelig får satt pris på de vakre tegningene fra USAs ørkenområder.

Tex og kameraten Tiger Jack (begge navajoer, men for anledning ukorrekt antrukket i Delaware-indianernes frynsedresser, beregnet på regnfylte skogsområder, ikke ørkenens hete!) dumper borti et drama som krever deres innsats. Historien er spennende og fortreffelig tegnet og fargelagt, med innslag av hopimyter (fløytespilleren Cocopelli og Edderkoppkvinnen er to ånder som figurerer sterkt) mens banditter jakter på en stor gullskatt. At de brutale bandittene får sin velfortjente straff kommer ikke som en overraskelse, men vi skal igjennom mye dramatikk og uventede vendinger før det…

Et flott westernalbum, utenom det vanlige. Mer av dette, takk!

Og prisen er riktig fornøyelig, fint å finne et album til under hundrelappen i dag. I grunnen har tegneseriealbum steget veldig lite i pris sammenlignet med prisindeksen, det må da snart være 30 år siden at et album kostet rundt 30-40 kroner, så 90.- er nå ikke ille i det hele tatt.

 

Tex – Painted Desert

Av: Mauro Boselli og Angelo Stano

48 sider

89,90 kroner

Egmont Kids Media

1 tanke om “En velkommen gjest i bladhyllene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *