Fantomet er død. Lenge leve Fantomet! – seriX

Tegneserieheftet Fantomet, en institusjon i Norge gjennom 54 år, ble nedlagt ved nyttår, men fortsatt lever Ånden som går videre i nye tegneserieutgivelser.

Lokalkoloritt i bladet: Fantomet besøker forfatterens stampub

En av seriene har handling fra Norge, og tegneren Mike Collins har sammen med manusforfatter Arild Wærness ført Ånden som går til Bergen i historien «The Masks of the Phantom». Collins er ikke ukjent med å lage tegneserier fra Bergen. Han har tross alt laget en rekke tegneserier om Varg Veum sammen med Gunnar Staalesen.

Dette må markeres!  Onsdag 9. januar setter vi i seriX fokus på Fantomet i kjelleren på BarBarista. Det skal mimres over 54 år med Fantomet-blader i Norge, og seriX har invitert selveste sjefen Kjell Steen til arrangementet. Steen er Norges største ekspert på Ånden som går, og han har drevet Fantomet-klubben siden åttitallet. Kunnskapene hans om Fantomet er enorme, og han har skrevet om Fantomet og andre tegneserier for ulike oppdragsgivere i flere tiår.

Fantomet omkranset av maskekledte skumlinger med lanser og øks.
Fantomet omkranset av maskekledte skumlinger med lanser og øks.

Aften på Barbarista

Fantomet-utgivelsen med handling fra Bergen skal selvsagt presenteres. Mike Collins stiller opp og snakker om prosessen bak tegneserien og fremtidsplanene han og Arild Wærness har for Ånden som går. Gunnar Staalesen kommer for å diskutere egne favoritthelter sammen med Mike Collins, og de vil også ta for seg hvordan man kan lage gode heltehistorier.

Fantomet stormer inn på kontoret til direktør Christensen
«Fantomet på kontor» – Blir det like spennende som «Fantomet i jungelen» – den som lever lenge nok får se.

Fantomets gravøl avsluttes med en quiz som vil gi lokale Fantomet-fans noe å bryne seg på. Det loves fine og spennende tegneseriepremier!

Entré kr. 50. De ti første i døren får et gratiseksemplar av «Masks of the Phantom». Det vil bli mulig å kjøpe «Masks of the Phantom» og få den signert i forbindelse med arrangementet. Bladet kan også kjøpes i baren på BarBarista. Det koster 60 kroner.

Det første bladet i denne irske Fantometserien ble anmeldt av Kristian Hellesund i fjor.

Program

KJØREPLAN – GRAVØL FOR ÅNDEN SOM GÅR
BarBarista, onsdag 9. januar 2019

1800-1805: Velkommen 
1810-1840: Et møte med Sjefen. Om Fantomet, Sjefens oppgaver i Fantomet-redaksjonen og Kjell Steens liv i tegneserieverdenen (Kjell Steen i samtale med Kristian Hellesund)
1840-1910: Presentasjon av «Masks of the Phantom» (Mike Collins i samtale med Knut Robert Knutsen)
1910-1930: Hvordan lage historier med helter (Gunnar Staalesen i samtale med Mike Collins)
1930-1950: Våre helter (Gunnar Staalesen, Mike Collins og Kjell Steen mimrer)
2000-2045: Paneldiskusjon om Fantomet i fortid, nåtid og fremtid (Knut Robert Knutsen, Kjell Steen og Kristian Hellesund)
2100: Den store Fantomet-quizen

NB! Kjempeflotte premier fra 007shop.no og Jamesbond.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *