Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

BEST UTEN BALL? (24.06.14 )

Donald 25/2014 har et preget av fotball-feber.


En kan ikke anklage DD&co for å mangle ambisjoner om aktualitet

Av: Frank Flæsland.

Redaksjonen i Donald har de senere årene prøve å bli mer trendy ved å ta tak i aktuelle tema i tiden med likk vekslende hell. Noen ganger er det nye spesialhistorier, andre ganger har arkivene blitt saumfart for å finne noe som kan brukes. Her får vi stort sett nye historier (i alle fall ikke utgitt i Norge…) og et par av disse er riktig bra. Men VM-programmet er nok en uke for sent ute….

Hovedhistorien, “Hundreogett ute”, forfattet av Per Erik Hedman, har artige vrier på temaet. Donald er PR-sjef for en internasjonal fotballturnering, der Andeby spiller mot AC Vulcan fra Magica fra Trylls trakter. Da hun selv sniker seg inn, går selvsagt ikke alt riktig for seg i kampen. Tegnet med spenst og gode kameravinkler av Maximino.

Olav Solstrand har skrevet en bra historie om B-Gjengen, der et innbruddsforsøk på mystisk vis blir helt mislykket. Løsningen på dette er dessverre dårlig bygget opp i historien, men totalt sett bra laget. Tegningene til Fabrizo Pertozzi gir en bra dynamikk i serien, som var en av favorittene mine i dette bladet.

En 4-siders Langbeinhistorie der fotball+vindu =“Knuseti-knus” var den andre lengre fotball-serien i bladet (i tillegg til Krimgåten og en ensider); grei underholdning med den litt klønete fyren.

Andre historier i bladet er en Petter Smart-historie der Sune Trolsrup sender ham på ferie, ikke originalt, men Miguels tegninger trekker opp. Og en “Skrue mot Gulbrand Gråstein”-historie går motsatt vei, historien av Robbert Daman er bra nok, men tegningene til Sander Gullen blir for ujevne, spesielt med andefigurene.

En reprise fra 1985 avslutter bladet, det er “Rekordfisken” av Paul Halas og Branca, absolutt et utmerket gjensyn med Donald og nevøene på gjeddefiske.

Totalt sett en bra utgave av bladet.

Donald Duck & Co nr. 25/2014
52 sider
Kr. 39,90
Egmont Kids Media Nordic

divider
 1. Men er det godt nok?

  Har en uoffisiell undersøkelse på gang ved min lokale MENYbutikk, der seriene får prominent visualisering (som de fleste andre steder, heldigvis) – det spesielle her er at en av kassalederne, la oss kalle ham Mr. X, er serienerd/samler i det ekstreme.

  Han har sjølsagt ansvar for oppsett og retur. Bestillingene, til hans store fortvilelse, er det BladCentralen som tar seg av, og dermed får han aldri nok anatall av de seriene han VET han kan selge flere av, som regel blir det for få. Nok om det.

  Hans interesse for serier fører også med seg at han har en rimelig god oversikt over hva som selger over tid.

  X sin konklusjon?

  Nemi svikter mer og mer.

  Pondus holder noenlunde stand, men salget faller.

  Fantomet? Holder stand inntil videre.

  Donald? Krise. Salget nærmest halvert over de siste par åra (jeg har vært kunde her i 3 år og sett bunken minke for hvert år).

  Hva skjer?


  *arild*    25. June 2014, 00:40    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)