Forlagsvirksomhet i karantenetid

I en tid som denne er det kanskje viktigere enn noensinne at forlagene greier å skaffe oss nytt lesestoff regelmessig. Men hvordan står det til med utgivelsesplanene for nye tegneserier fram til sommeren?

Oppdatert 20/3-20

Serienett har spurt forlagsfolkene, og ei uke ut i karantenetida er de optimistiske om at ting skal gå etter planen. Forutsetningen er at trykkeriene forblir i drift, noe de har vært så langt,

Egmont
Akkurat nå er situasjonen relativt oversiktlig og ting går som planlagt. Adm. direktør i Egmont Kids, Kjell Frostrud Johnsen, kan fortelle at mange av vårens utgivelser allerede er trykt, og ingen av Egmonts trykkerier i Europa er stengt. Det samme gjelder transport og Bladcentralen. Frostrud Johnsen tar forbehold om at noen utgivelser kan bli forsinket eller forskjøvet, men akkurat nå jobber forlagets ansatte og frilansere som normalt fra hjemmekontorene sine.

Han legger til:
-Mer enn noen gang er det viktig at vi i Egmont, som har underholdt nordmenn med blader og spill i over 70 år, gjør jobben vår. I mørke stunder trenger vi glede og smil. Og det tar vi på alvor.

Strand Forlag
Pondus «Første Omgang» (ny utgave) og Lunch «Sett meg på kopi!» er i bokhandlerne henholdsvis 20/3 og 27/3.  

Bladene Pondus og Lunch kommer ut som før. Pondus 3/20 blir utvidet, og vil ha et dagsaktuelt cover (tegnet av Frode i siste liten). Abonnenter vil få bladene sine som vanlig, og foreløpig har Strand Forlag fått signaler fra Bladcentralen om at løssalget går bra for dem, og generelt for blader og lesestoff i butikkene. Håkon Strand legger til at de regner med at bokhandlene også vil ha økning i nettsalg, men legger til: – Derimot må vi se på hvordan vi kan løse utfordringer med signeringer og lanseringer som er interessant for mange.

Den neste boka blir Pondus Eliteserien 21 i mai. Avslutningsvis nevner Håkon Strand at forlaget generelt er i gang med flere spennende prosjekter: – Både med kjente serieskapere vi ikke har gitt ut før, og helt nye folk, men det får vi komme tilbake til. Flere av disse vil først komme ut til neste år.


No Comprendo Press
Bare mindre forsinkelser, som ser ut til å være uavhengige av koronasituasjonen. Anders Kvammens «Jobb» er i trykken, og kommer i april, etter påske. «Megaheks» (Megg, Mogg & Ugle) av Simon Hanselmann kommer trolig i mai.

Jippi Forlag
Aktuelle med nye utgivelser fra Tim Ng Tvedt, Rune Borvik og Xueting Yang i mai. Så langt går alt etter planen.

Cappelen Damm
Ingen endring planlagt. «Magnus Carlsen of Sjakkmorderen» er ute nå. The Urban Legend, sesong 3, kommer 7. mai.

Vigmostad & Bjørke
Ingen endringer. Aktuelle med nye bøker i seriene Hundemannen, Hilo og Nikoline, samt «Inntrenger» fra Ena Forlag.

Aschehoug
Har ikke tatt noen avgjørelse ennå. Aktuelle med «Ti Kniver i Hjertet» av Nora Dåsnes som har foreløpig publiseringsdato 21. april, og «Spøkelsesvenn» av Michele Tolo den 15. juni.

Qlturrebus
Satser på å holde planen, men tar forbehold om at det kan komme endringer. Aktuelle med «I Lyas Øyne» i mai, og Alene bind 7 til sommeren.

Serienett kommer tilbake med oppdateringer, enten her eller på Facebooksiden vår, hvis noen av forlagene skulle melde om endringer i situasjonen.


Hør også:
Debutantar og store forventningar

Øverst: «Magnus Carlsen og Sjakkmorderen» er ute nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *