Ofret mye for «Arkin»

Da Helge Lee, alias H. L. Phoenix, begynte å tegne «Arkin, Lysets Vokter», sto han regelmessig opp klokka fem om morgenen for å få tid til alt. Neste uke debuterer han som publisert serieskaper med første bind i serien, «Hemmeligheten».

-Boken handler om en ensom og engstelig gutt som heter Arkin, begynner H. L. -Arkin har alltid følt seg annerledes, men han er også smart og underlig talentfull i tegning. Etter han mister moren sin, kjemper han mot livets mørke side. Men alt forandrer seg den dagen en mystisk, gammel vaktmester på skolen etterlater en gåte til ham. Og idet han løser gåten åpner det seg en magisk verden. I tillegg til magi og mystikk tar fortellingen også for seg samfunnsaktuelle temaer, som mobbing, ensomhet og søket etter å finne sin plass i verden.

H. L. Phoenix. begynte tidlig å utføre concept art og character design, og lagde også flere korte tegneserier da han gikk på ungdomsskolen, som han solgte billig til venner og kjente. Arkin-serien er derimot hans første offisielle tegneseriepublikasjon. -Jeg er veldig takknemlig for å ha en aktør som Egmont og deres kompetente fagmiljø i ryggen, forteller han.

Nordisk manga?
«Arkin» inngår i Egmonts fantasysatsing, også foreslått kalt «Nordic Manga», sammen med andre fortsettelsestitler som Nordlys, Ragnarok og Dragens Øye.  Men han er noe eldre enn disse andre serieskaperne (født i 1982). Hva inspirerte ham? Har han noe forhold til manga?

-Jeg har alltid vært glad i fantasy, superhelter og magiske gjenstander og verdener, svarer han. -Helt fra jeg var liten har jeg drømt om å skape en annen verden via både grafisk og litterær formidling. Ved å lage en tegneserie/grafisk roman får jeg muligheten til dette. Jeg anser meg selv som en film-nerd, så Guillermo del Toro og Stan Lee er to av mine aller største inspirasjonskilder når det kommer til både formidling, ideer og illustrasjoner, men jeg kunne også ramset opp mange flere som har betydd mye for meg og min utvikling. Det er mange ting ved japansk manga som inspirerer veldig, men personlig har jeg aldri adoptert tegnestilen til min egen. Jeg har alltid likt å gjøre «min egen greie». Men jeg digger manga!

H. L. har jobbet som designer og illustratør i over 15 år med ulike grafiske oppdrag for store og små aktører. De siste årene har han skrevet og tegnet en barnebok for de minste, og laget det han kaller Norges mest innholdsrike interaktive e-bok (app) av samme bok; «Den lille høna med bæsj i ryggsekken». Manuset til hele serien «Arkin» tok drøye seks år å skrive, så han har lenge jobbet mye med serien, ved siden av alt annet.

2000 timer
Og enda mer jobb ble det selvsagt da alt dette skulle tegnes: H. L. har både sagt opp fulltidsstillingen sin som fagarbeider barn/ungdom, og takket nei til alt som har kommet inn det siste året av designoppdrag, for å fullføre «Hemmeligheten». Selve illustrasjonsjobben til den første boken har tatt i underkant av 2000 timer. Fra mars 2020 til januar 2021 sto han opp 05:00 nesten hver dag for å få tid til både familien, serien og seg selv. Nå har han begynt på bok to i serien, og vekkerklokken er stilt nok en gang. Planen er å gi ut en bok om året fremover, og det er planlagt fire bøker i serien. -Til tross for at første bok er på 232 sider, så skal jeg nok klare det, mener han.

I forhåndskikken på Egmonts nettsider merker jeg meg hvor følelsesladd innledningen til «Hemmeligheten» virker. H. L. tar dette som en god tilbakemelding:

-Jeg har mye jeg ønsker å formidle og dele. Deler av boken er basert på personlig erfaringer og opplevelser, og ved å formidle disse følelsene via illustrasjoner håper jeg at jeg kan skape en portal for leserne, rett inn til den verdenen jeg har skapt. Og for å bruke en klisjé, så sier et bilde mer enn tusen ord. Arkin er også et ungt menneske som sitter inne med mange flere tanker og følelser enn han klarer å håndtere alene.

Opp av asken
Bruken av psevdonym/kunstnernavn begrunner han også delvis på den måten: -Jeg har alltid likt mystikken rundt pseudonymer, og jeg må innrømme at jeg synes det er litt tøft. Jeg ser på det som mitt superhelt-navn! Phoenix! I tillegg symboliserer Føniksen for meg at det er mulig å reise seg (fra asken) og gjenoppstå som en ny og sterkere person, noe jeg har personlig erfart gjentatte ganger

I tillegg har det selvsagt med ambisjon å gjøre. Han ønsker å satse stort, og håper bøkene kan ha internasjonal appell.

Noen få, i tillegg til Egmonts redaksjon, har fått lese boka på forhånd. Bak på permen finnes det anbefalinger av Siri Pettersen og Lisa Aisato. De fikk se på boka fordi han ønsket at den skulle blir vurdert av noen av han regner som de aller beste. -Jeg har veldig stor respekt for Siri Pettersen og Lisa Aisato, alt de har fått til og arbeidet de har lagt ned, forklarer han. -De inspirerer meg hver dag.

Pandemi til tross, H. L. Phoenix har sin første offisielle opptreden som publisert serieskaper på KanonCon i Drammen den 13. mars.

Les også:
Coveravsløring – Arkin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *