«Et bemerkelsesverdig verk»

«Årets Tegneserie» 2024 går til Martin Ernstsen for tegneserieromanen «Men hvem er du?»

Juryen begrunnar tildelinga slik:

«Årets vinner har en lang og innholdsrik karriere bak seg, og har skapt tegneserier innenfor mange ulike sjangre. Med sin unike tegnestil og utpregede fargesans er det ingen tilfeldigheter når denne kunstneren fører penselen over papiret.

Denne tegneserien, som er godt plassert innenfor virkelighetslitteraturens rammer, balanserer raffinert visuelle virkemidler og normbrytende tegneseriepaneler som gir fortellingen liv og dybde.

Det er et bemerkelsesverdig verk som treffer oss brutalt og ærlig. Til tross for bokens tunge tematikk, Alzheimers i nære relasjoner, føles fortellingen aldri påtrengende eller uthengende, men fremtrer som en naturlig del av livet. Selv om det til tider er ubehagelig, sitter leseren igjen med en følelse av forsoning og renselse ved bokens slutt. Dette er en bok som vil være viktig og relevant for pårørende i samme situasjon.»

Slik tradisjonen er, blei prisen delt ut på OCX laurdags kveld. Den er på 30 000 kr pluss eit Martin Ernstsen tok imot den personleg.

Serienett hadde m.a. dette å seie om prisvinnaren:

«Bokens utforming er nydelig. Jeg elsker den gjennomførte stilen og hyllesten til farens yrke. Fargevalget er utsøkt og hver side og oppslag er nøye gjennomtenkt. Jeg er svak for tegneserier med et eksperimentelt kunstnerisk uttrykk, og vil kalle denne boken den mørke vennen til Eisner-nominerte Asterios Polyp, hvor arkitekturens linjer er en stor inspirasjon for tegnestilen. (…) Boken satte i gang en del tanker og refleksjoner fra eget liv og gjør at jeg sitter igjen med sterke følelser på godt og vondt. Dette er en tegneserie jeg varmt vil anbefale å lese.«


Tagget med

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *