Fem år som forlag

Outland markerer sitt første jubileum som forlag med lanseringer, donasjoner og arrangementer utover året.

-Som selskap og konsept er ikke Outland bare opptatt av å være en varehandel, men ønsker også å være en aktør innen kulturformidling i Norge, sier Outland i en pressemelding. -Derfor ble Outland forlag opprettet i 2016.

I løpet av fem år har forlaget vokst til å bli en bedrift med seks faste ansatte med base i Bergen, i tillegg til et kontor i Oslo. Hovedsatsingene har vært manga og europeiske albumserier, sistnevnte i samarbeid med danske Zoom. Nye utgaver og nye oversettelser av serier som hadde gått ut av sirkulasjon inkluderer Dragon Ball, Bone og Valhall. I tillegg er store deler av katalogen til Sprint og Blåjakkene samlet i hardback.

I den senere tid har forlaget også begynt å satse på serier som ikke er oversatt til norsk tidligere, som Min Helteakademia og Gamle Gubber, og fortsettelser av serier som hadde opphørt på norsk, som Lille Sprint og Spider-Man.

Fra og med i fjor har de også økt satsingen på spill, etter tidligere å ha gitt ut Munchkin og Dungeons & Dragons på norsk. I 2020 ble relanseringen av det norske rollespillet Itras By og norske oversettelser av brettspillene Cartographers, Slide Quest og Chronicles of Crime lagt til katalogen. Satsingen fortsetter med nye brettspillutgivelser i 2021.

Følgende markeringer og viktige utgivelser er planlagt for 2021:

Forlaget skal donere klassesett av tre utgivelser til Gjerdrum kommune. Det er snakk om bøkene Smileys Drømmebok (Bone-relatert), Mitt helteakademia vol. 1 og Gamle Gubber: De som blir igjen.  -Med donasjonen håper vi å kunne gi barn, unge og voksne i Gjerdrum en liten oppmuntring i den vanskelige tiden, heter det fra forlaget. Bøkene sendes ut i løpet av uka og blir delt ut på de lokale skolene.

En jubileumsutgave av Jeff Smiths Bone skal komme før sommeren.

Hvis koronasituasjonen tillater det ønsker Outland å arrangere og delta på arrangementer for å fremme tegneserier. Markeringene skal avrundes med Outland forlags første høstmøte i oktober. I tillegg til høstens nyheter kommer de da også til å presentere forlaget og hva de har gjort de fem første årene.

Framheving av én tittel i måneden i sosiale medier for å løfte fram de tidligere utgivelsene.

I fjor arrangerte Outland en mangakonkurranse. Vinnerbidragene ble publisert og delt ut gratis i butikkene. I år gir forlaget ut første volum av mangaantologiserien Rakkan med bidrag fra norske serieskapere.

Kate O’Neill kommer på norsk med titene Princess Princess Ever After og Tea Dragon Society (norske titler ikke fastsatt) av Katie O’Neill. Andre nye titler er Monster på haugen av Rob Harrell og Musgarden Høst 1152 av David Peterson. I tillegg fortsetter Dragon Ball, Mitt Helteakademia og Spider-Man.

One Night Ultimate Werewolf, Yokai og Decipher er brettspillnyheter som slippes utover våren og høsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *