Ingeniør med tegneseriehobby

Alf Christian Saasen har skrevet og tegnet ikke mindre enn fire tegneserieromaner siden pandemien, men måtte overtales til å gjøre dem tilgjengelig, selv i et beskjedent opplag. På Nerdens Julemarked i november kunne han endelig vise dem fram.

Alle bøkene kan klassifiseres som humoristisk sci-fi som passer for barn, men han håper at humoren også kan appellere til voksne, og viser til Pixar som en inspirasjonskilde her. Bøkene er hans første trykte tegneserier, og han begynte å lage dem under pandemien. De fire titlene er:

Glade jul, hellige jul, vesener daler ned i skjul – En juleglad liten gutt er frustrert over foreldrenes minimalistiske feiring, så han vil bruke sine eigne penger til å skaffe julepynt og juletre. På veien hjem møter han en gutt fra det ytre rom, og lærer ham om jul.

Brunsneglegjengen – Tre unger skaffer seg ekstrainntekt ved å fjerne brunsnegler fra hagene i nabolaget. Så en dag dukker det opp brunsnegler som er litt større enn gjennomsnittet. Serieskaperen sier at denne passer kanskje for litt yngre lesere.

Ali + Jen (som i «Alien») – En interplanetarisk reisende transportbetjent oppdager et søtt og litt naivt romvesen på en ellers øde planet. Han/det forelsker seg i henne.

Roboten fra garasjen – En gutt som er veldig interessert i roboter får en fjernkontroll som kan påkalle en robot. Problemet er bare at han allerede blir mobbet på skolen for interessen sin.

Alf har fra før av en facebook-side dedikert til «Mitt tørre hjørne», en serie vitsetegninger i stil med «Absurdgalleriet». Men denne siden er ikke oppdatert med nye tegninger siden 2016.

Korona inspirerte ham også til å lage en humoristisk tegneserie om hverdagslivet under pandemien. Denne kan fortsatt leses på Instagramkontoen «Saasens Verden», selv om serieskaperen føler at den er gått ut på dato nå.

Til daglig jobber Alf i Kongsberg Maritime som ingeniør, uten at han har tilegnet seg noen tekniske tegneferdigheter fra den utdannelsen eller jobben, og han har heller ikke noen tegneutdannelse. Av serier han har lest og muligens latt seg inspirere av, nevner han Tommy & Tiger’n, Asterix og bladet Pyton, som traff ham med en humor han ikke hadde opplevd før

Tidligere i år viste Alf endelig fram de fire seriene til Morten F. ThomsenKanoncon, som mente de var gode nok til å trykkes opp. Bare han og Thomsen hadde lest disse seriene før de kom ut. Men opplaget er begrenset – til ti eksemplarer, På Nerdens Julemarked den 26 november ble heftene solgt til kostpris, som er 120 kr. For å sette sammen heftene brukte Alf nettstedet til fotobokprodusenten Blurb, der han lastet opp serien som PDF

-Er det feil av meg å holde dette for meg selv, skal jeg dele med andre, spurte han seg, og dette ble resultatet. -Jeg synes det er gøy å tegne og fortelle, avslutter han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *