Kanoncon i smørøyet

«Nerdens Marked» i Drammen er blitt utvidet med en julemesse i tillegg til sommerarrangementene. Til dette formålet fikk de i helga en svært fordelaktig plass i sentrum.

Etter å ha åpnet Kanoncon-butikken i Drammen gikk Morten F. Thomsen (i alle fall så langt) over til å arrangere messer i stedet for festivaler. «Nerdens Marked» 2021 og 2022 ble holdt på en parkeringsplass ved butikken. «Nerdens Julemarked» ble holdt inne på kjøpesenteret Magasinet i sentralt i Drammen denne lørdagen.

Det er første gang Kanoncon lager et slikt arrangement i førjulstida.

Andre etasje på Magasinet har flere tomme lokaler som Kanoncon fikk bruke verderlagsfritt. Ledelsen var veldig positive til at de ble benyttet på den måten, forteller Thomsen. Alt i alt var det ganske romslig for Nerdens Julemarked, som fikk lokaler til både salg, signeringer cosplaykonkurranse og kurs. Arrangørene dro nok fordel av at Magasinet, på en regntung lørdag, ble et naturlig samlingssted i sentrum.

Eden B. Melles fra Hadeland Folkehøgskole holdt kurs i 4koma/manga, mens Josef Yohannes holdt «lag din egen superhelt»-kurs. Sistnevnte hevder å ha holdt slike kurs over hele verden, og var også på markedet for å lansere den nye utgaven av «The Urban Legend» sesong 1 på eget forlag.  Yohannes fikk nylig nok et presseoppslag, denn gangen om det nye samarbeidet med mediebyrået The Blair Partnership.

Yohannes signerte senere bøker og blader. Det samme gjorde Malin Falch, som er høyaktuell med lanseringen av siste kapittel i den første Nordlys-sagaen, sammen med flere andre NME-serieskapere og Linn Isabel Eielsen.   

Som før var salgsområdene dominert av leketøy og spill, både for samlere og brukere. Men i tillegg til disse solgte Kanoncon både tegneserier, leketøy og spill i eget lokale på Magasinet, med boksigneringer av Nils Axle Kanten og Marius Henriksen.  For å gjennomføre alt dette var den ordinære Kanoncon-butikken stengt hele dagen.  

I tillegg til tegneserielinja på Buskerud Folkehøgskole hadde fire serieskapere stands, utenom de offisielle signeringene, for å selge egne tegneserier og tegneseriemerkandise: Tommy Sydsæter (Vazelina Bilopphøggers, Rhesus Minus), Stian K. Thomassen (Vettefolket), den før nevnte Josef Yohannes og nykommeren Alf Christian Saasen. Den Drammensbaserte ingeniøren begynte å lage familievennlige sci-fi-tegneserieromaner under pandemien, og fikk disse trykt opp og solgt på stand under julemarkedet etter oppfordring fra Thomsen. Saasen lanserte i alt fire ulike tegneserier på en gang, i begrenset opplag, i Drammen på lørdag.   


Alle bilder av Trond Sätre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *