Avskygninger av arbeidslivet

Humoristiske betraktninger rundt relasjoner og arbeidslivet er fokus for Børge Lunds tegneserie «Lunch». Nå er den syvende samleboken i salg.

Det er ikke uten grunn at Børge Lunds tegneserie «Lunch» er blitt populær. Lund er flink til å skildre mennesker, og settingen på en arbeidsplass gir ham mulighet til å se på mange ulike fasetter. Det er først og fremst møtene mellom mennesker som står i sentrum i «Lunch». Med noen gode lag humor beskriver Børge Lund hvordan ulike mennesker kan agere, samarbeide, komme i konflikt eller på en eller annen måte stå i posisjon overfor hverandre. Noe av det viktigste ved «Lunch» er gjenkjenneligheten. Leserne har sannsynlig vis vært ute for noen av mennesketypene Børge Lund bruker i tegneserien eller har kjennskap til situasjoner han skildrer.

Den nyeste boken, «Kan vi ta det på mandag?» er en blanding av tegneseriestriper, helsider og spesialhistorier med «Lunch». Som vanlig handler det mye om Kjell, som Lund etter hvert har fått forankret som en karakter med mange og varierte sider. Det ser vi også her, og utviklingen av karakteren er spennende. Det som i begynnelsen kanskje var mest en sjablong på drittsekken på arbeidsplassen er etter hvert blitt en person man både kan føle noe for men også ha både sympati og antipati mot.

Børge Lund har valgt en tilsynelatende enkel stil i tegneserien sin. «Lunch» fremstår som stilisert med enkle bakgrunner og god fargelegging. Lund er flink på oppbygging av poenger, og han varierer utsnitt og kameravinkler med stor dyktighet. Humoren er variert og god, og Lund bruker ulike humoristiske virkemidler for å få frem sine poenger.

Den syvende «Lunch»-boken er enda en god utgivelse som viser at Børge Lund holder stand som mannen bak en av landets beste stripetegneserier.

 

«Lunch: Kan vi ta det på mandag?»

Av: Børge Lund

ISBN 978-82-429-5837-2

192 sider

349 kroner

Egmont Publishing

 

Anmeldelsen er tidligere trykt i Sydvesten 25. oktober 2018.

1 tanke om “Avskygninger av arbeidslivet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.