Christopher Nielsen får kulturpris

Christopher Nielsen er tildelt Oslo bys kulturpris som for sitt virke som tegneserieskaper, animatør, forfatter og dramatiker.

I sin grunngivelse beskriver kommunen Nielsen som en av pionerene innen norsk undergrunnstegneserie: «Han debuterte i 1980, og har gjennom årene utvidet virksomheten til et mangfold av uttrykksformer som animasjonsfilm, teater, skjønnlitteratur, og installasjonskunst.»

Hans nyeste verk er Weltschmerz 10a fra høsten 2021.

Av arbeider utenom tegneserier trekker kommunen fram science fiction-romanen Metamorfose (2014), debuten på Høstutstillingen (2012), kunstutstillingen Jeg er bare en enkel konseptualist fra Ulsrud på Henie Onstad Kunstsenter (2014), animasjonsfilmen Slipp Jimmy Fri (2006), scenemusikalen Jokkes Verdiløse Menn (2008), og konseptet Misfornøyelsesbar (2016-). Han mottok Oslo bys kunstnerpris for 2007.

Oslo bys kulturpris har vært delt ut siden 1966. Den består av et diplom og 150 000 kr, og deles i år ut på Rådhuset 3. mai av ordfører og leder for kultur- og utdanningsutvalget.

Kommunen konkluderer om prisvinneren at «Nielsens stil er preget av en grov strek og en røff humor. Ofte med sterkt sosialrealistisk skildringer av mennesker som befinner seg i ulike skygger av samfunnet, gjennomgående med tilknytning til Oslo. Gjennom tiårene har produksjonene hans tatt reisen fra Gateavisa og egenproduserte hefter til etablerte scener og nådd et stadig bredere publikum. Christopher Nielsen har gjennom suksessen alltid vært tro mot sin uttrykksform og misantropiske grunnsyn på tilværelsen.»

Les mer om Oslo bys kultur- og kunstnerpriser

(Foto av Cis-Doris Andersen, utlånt fra flickr-albumet til Oslo bys kulturpris og kunstnerpris for 2021)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *