Coveravsløring: Dragens øye 2

«Dragens Øye» fortsetter på seinvinteren 2022 med seriens bind to,  «Angrepet». Serienett gir deg den aller første kikken på omslaget

«Dragens Øye» debuterte i januar, og har siden blitt aktivt promotert som en del av Egmonts fantasysatsing. Serien er da også Egmonts mest typiske eksempel på klassisk «high fantasy», selv om temaet alternativ kjønnsidentitet har blitt framhevet som et særtrekk. Hovedpersonen Kha er ikke-binær.

Bok nummer to utkommer 15. januar 2022, temmelig nøyaktig et år etter den første, «Forrådt». Undertegnede vet ingen ting om bok to på forhånd, annet enn det jeg kan gjette meg til ut fra kjennskapen til handlingen i første bok, så dette er i størst mulig grad en «blind» analyse av coveret:

Sentralt i bildet står de to karakterene som i første bok ble etablert som hovedpersoner og følgesvenner: Ranja, en muskuløs og herdet kvinne i kontrast til den nette og engstelige, androgyne askealven Kha. På denne forsida virker Kha noe mer kampklar, men fortsatt usikker og nervøs sammenliknet med Ranja.

Illustrasjonen er oversiktlig, men rommer svært mye. Alt ved bakgrunnen virker veldig beregnet til å skape en bestemt og for det meste dramatisk stemning, fra skogen som står i full brann nederst, via solnedgangen over fjellene, til pegasusen og dragen mot en stjernehimmel. Pegasuser er et nytt element i denne serien, og dragen likner ikke helt på den vi ble kjent med i første bok. Omslaget bærer altså tilsynelatende med seg lovnader om at det vil dukke opp flere nye elementer i «Angrepet». Hvem som egentlig angriper, er foreløpig ikke åpenbart. La oss bare si at det er flere kandidater så langt i denne serien.  


De mest oppmerksomme har kanskje allerede lagt merke til at serieskaperen navngitt som Charlotte Sandmæl i første bok, er kreditert som Cha Sandmæl på forsida av denne. Forlaget kan røpe at dette er et bevisst valg fra forfatterens side, og at igjen har det å gjøre med ikke-binær identitet (legg for øvrig også merke til den fonetiske likheten med Kha).

Les mer:
Hen er hen (intervju med Sandmæl)
Drows & Dragons (anm. av Dragens øye – Forrådt»)


Oppdatering 9/12/21: Siste setning er strøket etter en redaksjonell drøfting.

1 tanke om “Coveravsløring: Dragens øye 2

  1. Digger dette coveret! Gleder meg sykt til å lese hva som skjer videre i serien.

    Men jeg må si det, Sätre. Den siste delen på teksten din her føler jeg var frekt: Det at hen velger å ha sitt sanne navn på boka si nå er kanskje inspirert av en annen ikke-binær forfatter… Som en trans person selv så vet jeg hvor dypt personlig og viktig det er å kunne ha sitt sanne navn/identitet på arbeidet sitt og føle at man blir sett for hvem man egentlig er. Det er en personlig sak som man går over med seg selv lenge, og jeg føler at den sammenligningen du lagde her var unødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *