Coveravsløring: Under Regnbuen

Egmont neste fantasy-satsing er noe helt nytt hva serieskaper og format angår, men er gjenkjennelig for den som har trålet norske tegneseriefestivaler. Vi tar den aller første kikken på «Under Regnbuen».

En ting vet jeg om «Under Regnbuen» på forhånd, uavhengig av å ha sett coveret: Dette er den første novellesamlingen (tegneserienoveller) fra Egmonts fantasysegment. Noe som virker naturlig når en ser navnet på serieskaperen:

Mange av Serienetts lesere har nok møtt Emily Sørensen, som også bruker kunstnernavnet Emsoble, i løpet av de siste årene. Hun produserer tegneserienoveller som hun selger i egne fanziner, særlig på OCX og Raptus. I alle fall før pandemien vanskeliggjorde ordningen med markedsplasser på norske tegneseriefestivaler. At hun ikke hadde stand på OCX i år (forrige helg), skyldes kanskje at hun var opptatt med å forberede denne utgivelsen.

Hun har også vært bidragsyter til Überpress-antologier og 24H Challenge. Fra omslaget på denne boka kjenner jeg ikke igjen noen av novellene fra Überantologiene (noe som kan skyldes forlagsretter), men derimot figurer (birøkteren, astronauten og plantepasseren) fra minst to av Emilys fanziner. Altså må vi regne med at hun gjenbruker noen av de gamle historiene sine, selv om de kan være omtegnet (som i «Snøkattprinsen»)

Fra alt jeg har lest av produksjonen hennes til nå, vet jeg at serieskaperen har sansen for det fantastiske, og at historiene hennes gjerne har økologiske budskap. Undertegnede teller sju ulike scener på dette omslaget, noe som skulle stemme godt overens med regnbuens sju farger.

«Under Regnbuen» kommer ut i januar. Trofaste samlere og festivalgjengere bør se gjennom fanzinesamlingen sin; Kanskje Emsoble-heftene deres blir verdt noe nå 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *