Lene Ask er årets vinnar

«O bli hos meg» har vunne prisen «Årets Tegneserie» for 2022. Utdelinga fann stad på Deichman Grünerløkka i kveld.

«O bli hos meg» er ein dokumentarisk teikneserie om dei norske misjonærbarna som vaks opp med fråverande foreldre som hadde reist til misjonsmarkene. Den kritikerroste boka bygger på Ask sine intervju med tidlegare misjonærbarn. Ho har også tidlegare utforska dette historiske fenomenet i «Kjære Rikard«.

Lene Ask er født i 1974, og kjem frå Stavanger. Ho er utdanna fotograf ved Kunsthøgskolen i Bergen, men er mest kjent som teikneserieskaper og forfattar av barne- og ungdomsbøker.

Dette seier juryen om boka:

Norge var et av landene med flest misjonærer i forhold til innbyggertallet, men hva skjedde med barna når foreldrene fikk sitt misjonskall? Flere tusen barn vokste opp adskilt fra sine foreldre og i denne tegneserien forteller Lene Ask deres historie. På mesterlig vis får Ask frem følelser og sterke historier gjennom tekst og illustrasjoner. Det er umulig å ikke bli berørt. O bli hos meg er et godt eksempel på tegneseriejournalistikk, der intervjuer og bilder flettes sømløst sammen til et viktig og tilgjengelig dokument over en lite kjent del av Norges historie.

Espen Holtestaul tok imot prisen på Lenes vegne, fordi ho var opptatt i ein konfirmasjon i dag.

Les Serienett si anmelding av «O Bli hos meg» her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *