“Gulosten” er Årets Tegneserie 2021

Kristian Krohg-Sørensen fikk prisen for boka «Gentlemansfobryteren», Utdelingen fant sted på Serieteket lørdag kveld under OCX

Boka som du kan lese Serienetts anmeldelse av her er andre bindet av Krohg-Sørensens trilogi (skjønt Kristian presiserte under takketalen at det skal bli mer enn tre bind) om Johannes Sigfred Andersen, kjent under kallenavnet «Gulosten». Handlingen er lagt til forbudstida.

I tillegg til å være tegneserieskaper, er Krohg-Sørensen journalist og russlandviter. Han har laget flere tegneserier med historisk grunnlag.

Litt mer uformelt utropte prisutdeler Erle Marie Sørheim ham også til «årets mest velkledde tegneserieskaper».

Dette sier juryen om boka:

«Med sin solide debut Gulosten. Liv i helvete skar Kristian Krohg-Sørensen seg plass blant norske serieskapere som en spritsmuglerbåt på vei mot Bygdøy i nattens mulm og mørke. Med oppfølgeren, bind 2 i den bebudete trilogien om mångsysslaren Gulosten, tar Krohg-Sørensen steget opp i førstedivisjon med et KANNONSMELL! I Gulosten. Gentlemansforbryteren turnerer han så vel det grafiske som det fortellertekniske med bravur og særegenhet. Med Gentlemansforbryteren har Kristian Krohg-Sørensen lagt lista svært høyt for det tredje og avsluttende bindet i den eleverte røverhistorien om spritsmugleren og motstandsmannen Gulosten. «

Årets Tegneserie blir delt ut av Grafill, Tronsmo bokhandel og på Deichman Grünerløkka, alltid i samband med OCX. Til prisen følger en pengepremie på kr 30 000.

Juryen består Terje Thorsen fra Tronsmo bokhandel, Inga Sætre fra Grafill og Berit Petersheim fra Serieteket på Deichman Grünerløkka.

Oppdatering 25.11: I dag ble det kunngjort at Kristian Krohg-Sørensen også vinner Pondusprisen for 2021. -Med de to bøkene om «Gulosten» har Kristian Krohg-Sørensen markert seg som en formidabel tegneserieskaper og historieforteller. Vi gleder oss til å se han fullføre storverket han er så godt i gang med, sier Pondus-redaktør Lasse Espe.

Prisen på 100.000 kroner blir delt ut ved en tilstelning i Oslo fredag 3. desember.

Serieskaperen satser på å fullføre manus til «Gulosten» til jul, og ser for seg fire eller fem bind i alt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *