Coveravsløring: Nordlys 4

Spenningen stiger! Serienett gir deg den aller første kikken på omslaget til fjerde boka i Nordlys-serien.

MERK! Denne artikkelen inneholder en spoiler for bok 2 og 3, selv om jeg kommer til å gå minst mulig i detalj. Som bakgrunnsinformasjon for analysen av dette omslaget har jeg brukt det jeg vet om de to foregående bøkene. Jeg fikk ikke noe ny informasjon om bok 4 før jeg skrev dette, annet enn selve coveret:

De som husker omslaget til bok 3, «Kråkesøstrene», noenlunde, vil straks se et mønster. På begge omslag ser vi en ruvende skikkelse, og på dennes høyre og venstre side, to figurer som likner hverandre:

I forrige Nordlys-coveravsløring gjettet jeg på at figuren i midten var en lederskikkelse. Og ganske riktig, det var fjellfolkets høvding, Ravdna. Av omslaget til bok 4 er det enda lettere å se at figuren i midten er en lederskikkelse; han har en krone på hodet. »Trollriket» viser tittelen seg å være når du ser nederst, men du trenger ikke å ha lagt merke til denne for å skjønne at det er tre troll som er avbildet, og at han i midten er trollenes konge. Det vokser trær på de to trollene ved kongens side, noe som er typisk for troll som er både svært store (kanskje derav navnet «Jotundalen») og svært gamle.

Igjen ser vi nordlys i bakgrunnen, men denne gangen er det mot nattemørke, noe som gir en bedre effekt enn i «Kråkesøstrene». Og selvsagt er det naturlig for troll å være mest nattaktive. Landskapet i bakgrunnen har skiftet fra fjell og vidde til skog, og minner oss dermed om hva som er trollenes domene i Jotundalen.   

Hva man ellers merker seg med trollene, er blikkene. De er ikke direkte fiendtlige, men heller sørgmodige, og kanskje litt undrende, noe som bør gi næring til fantasien. I forgrunnen ser vi Espen, Sonja og Lotta på vei til et sted. Har de fått et oppdrag?

I bok to, «Vikingene og Orakelet» blir Sonjas Onkel Henrik tatt til fange av trollene. I «Kråkesøstrene» fikk Sonja vite dette gjennom en drømmevisjon, men kunne ikke umiddelbart undersøke saken. Vi må gå ut fra at hun kommer til å gjøre det nå. Dermed er ett av to (eller begge to) scenarier sannsynlige: En, Sonja, Espen og Lotta har trengt seg inn på trollenes enemerker, og prøver å finne Henrik. To, de har funnet Henrik, men trollene vil ikke uten videre la ham gå fri. I stedet bruker de ham som gissel for å få Sonja, Espen og Lotta til å utføre et oppdrag for seg.

Konklusjon: «Trollriket» vil fokusere på trollene, noe man kunne gjette selv uten å vite tittelen. Basert på både på det vi vet fra før, og omslagsillustrasjonen, er trollene ikke nødvendigvis alltid fiendtlige, men de kommer likevel til å skape problemer for våre helter.    

«Trollriket» blir lansert i mars.

(Øverst: Sonja første møte med et troll, hvis ikke Espen teller, i bok 1, «Reisen til Jotundalen«)

3 tanker om “Coveravsløring: Nordlys 4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *