Coveravsløring Nordlys 3

Serienett gir deg den aller første kikken på omslaget til neste bok i Nordlys-serien.

MERK! Denne artikkelen inneholder visse spoilere for bok 2 – Vikingene og Orakelet. Jeg kommer ikke til å gå inn på detaljer i selve handlingen, men vil omtale og beskrive noen av figurene som ble introdusert i den boka; det er nødvendig for å sette detaljene i rett kontekst.

Som bakgrunnsinformasjon for analysen av dette coveret har jeg brukt det jeg vet om de to foregående bøkene, og det jeg har hørt Malin Falch si i offentlige opptredener og intervjuer. Jeg fikk ikke noe ny informasjon om bok 3 før jeg skrev dette, annet enn selve coveret.   

Basert på denne illustrasjonen er det nærliggende å tro at bok 3 vil fokusere på fjellfolket. «Nordlys» begynte som en fornorsket versjon av Peter Pan, og selv om Malin Falch senere har beveget serien i en uavhengig retning, gjenstår visse grunntrekk. Blant annet har hun hintet at det i Jotundalen finnes et stammefolk som er utledet av indianerne i Peter Pan, men som i «Nordlys» er inspirert av samene. Bakgrunnsmotivet med fjell og vidde er med på å underbygge dette.

I bok 2 ble vi kjent med orakel Varis og lærlingen hennes Lotta, to mystikere fra fjellfolket. Særlig Lotta var iført noe som kan minne om tradisjonelle urfolksklær.

Figuren midt i bildet har et antrekk som gir liknende assosiasjoner, og geviret på hodeplagget kan være samisk inspirert. Vi har ikke sett denne personen tidligere i serien, men positur, oppsyn og klesdrakt tyder på at han er en viktig person – en høvding eller sjaman – sannsynligvis av fjellfolket. 

Nederst ser vi at Sonja, som til nå har gått i «sivile» klær hjemmefra, har fått et «innfødt» antrekk, ganske sikkert av fjellfolket. Hun har også fått en ny følgesvenn i form av en særdeles godslig utseende hund. Hundens ansiktsuttrykk sier ikke noe om hvorvidt den er et intelligent, talende dyr, men så langt ser jo det ut til å være normalen i Jotundalen.  

De to kvinnene på sidene er trolig «Kråkesøstrene» som tittelen viser til, og det er veldig sannsynlig at søsteren til høyre er orakel Varis. Første gang vi så henne, hadde hun på en kråkemaske. Vi fikk ikke se selve ansiktet hennes i bok 2, men både hår og påkledning stemmer. Hun til venstre må da være orakelets søster. Eller, må og må, det kan også være Lotta, ettersom merkene på kinnet likner, men i så fall er det uklart hvor det med «søstre» kommer inn i bildet. Dessuten ser de to jevngamle ut. Kan kvinnen til venstre være Lottas ukjente mor? I så fall setter det orakelets interesse for Lotta i et nytt lys.

Coveret er tegnet og fargelagt av Malin Falch

«Nordlys 3 – Kråkesøstrene» kommer ut i mars 2020


Les mer om Nordlys:
Anm. av bok 1 – Reisen til Jotundalen
Anm. av bok 2 – Vikingene og orakelet
Anm. av Bjørnar – En historie fra Nordlys
Intervju med Malin Falch

3 tanker om “Coveravsløring Nordlys 3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.