Serieheltinner til Animanga

Sørlandets egen «Otaku»-festival har eget tegneserieprogram også i år.

Animanga ble første gang arrangert på Arendal folkebibliotek, som en videreføring av et konsept påbegynt i 2013. Festivalen blir arrangert en helg i november, og omfatter japansk populærkultur generelt. I tillegg til anime og manga er elementer som cosplay, workshops, tegnekonkurranser, film, utstillinger, artstands, perling, origami og te-seremoni med i arrangementet. Tema i år er japansk fashion, som da kommer i tillegg til den obligatoriske cosplayerkonkurransen (påmeldingsfrist 2. november).

Også i år har Animanga et tegneserieprogram, med tre gjester. Under hashtagen #serieheltinner, som Animanga har fått lov til å låne av Empirix, kommer Ellen Ekman og Ida Neverdahl for å snakke om sterke heltinneskikkelser i tegneserier. Svenske Ekman, som er skaperen av Lille Berlin, blir Animangas første internasjonale gjest.  – Vi er kjempeglade for at ho hadde tid til å komme til oss, forteller festivalarrangør Tove Jeanette Kittelsen. – Vi hadde hørt hvordan flere kvinnelige tegneserieskapere i Sverige samarbeidet og støttet hverandre og hadde lyst til å lage noe på dette. Dessuten elsker vi Lille Berlin! Moderator for samtalen er skribent, tegneserieredaktør, oversetter og foredragsholder Hans Ivar Stordahl.

animanga_fb_delebilde

«Serieheltinne» er også tema for årets tegnekonkurranse. Tegningen kan ellers være enten fan art eller fri fantasi. Et langbord med tegnesaker er tilgjengelig for deltakere i andre etasje under festivalen.

I tillegg til #serieheltinner inkluderer den tegneserierelaterte delen av programmet også et tegneseriekurs med Sigbjørn Lilleeng. Dette er andre gangen Lilleeng holder et slikt kurs på Animanga. – Da han var her første gang var det ikke planlagt at han skulle komme igjen, men vi har fått så gode tilbakemeldinger på kurset at det var en enkel beslutning å be han tilbake i år, forteller Kittelsen. Det er fortsatt noen få plasser igjen på kurset.

Sigbjørn i aksjon på Animanga 2014
Sigbjørn i aksjon på Animanga 2014

Sigbjørn Lilleeng er mest kjent for Apefjes-trilogien og science fiction-tegneserien Generator. Samme måned som Animanga 2016 er han også aktuell med en ny, grafisk science fiction-roman, Mellom Planeter.

Hele festivalen går av stabelen på dagtid lørdag 5. november. Dørene åpner kl. 11 og stenger kl. 18, men det blir filmvising på kvelden som fortsetter etter stengetid.

www.animanga.no

Les mer:
Animanga i november
Se alltid framover
Japansk helhet
Selvironisk hipster (intervju med Ellen Ekman)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *