Bærekraftige tegneserier

Har du tegneserier du vil gi bort/bli kvitt, og befinner deg i Bergen på mandag, rydd i kjeller og loft nå!

Den bergenske tegneseriegruppen seriX fyller fem år i 2021. seriX står blant annet bak tegneserietidsskriftet Serienett, ulike tegneseriearrangementer i Bergen, tegneserieutgivelser, foredrag, utstillinger og digitale festivaler.

I vårt arbeid for å fremme lesing av tegneserier, ser vi at de er veldig populære blant barn og unge. Mange skolebibliotekarer forteller at det er mye utlån av tegneserier, men samtidig er det få av dem å finne på skolene. Vi hører også fra antikvariater og samlere at det er mange som kvitter seg med tegneserier for tiden. Utgivelser fra åtti- og nittitallet er lite verdt, og mange velger å kaste dem.

I forbindelse med jubiléet ønsker seriX å sette fokus på statusen for brukte tegneserier. Vi ønsker å samle inn tegneserier som bare tar plass hjemme hos folk. seriX har allerede kontakt med skoler som har sagt seg villig til å ta imot tegneserier til skolebibliotek og klasserom.

Mandag 25. oktober er det mulig å levere inn tegneserier til seriX på BarBarista i Øvregaten 12, Bergen, klokken 1800-2000. Vi tar imot alt av tegneserier, og det kan gjerne være på andre språk enn norsk.

For nærmere informasjon: Kontakt seriX ved Kristian Hellesund på telefon 48037421 eller e-post kristian.hellesund@online.no

Les mer om seriX her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *