Vil fremje teikna norsk sakprosa

I dag opnar utstillinga «Saklig! Norges beste tegneserier fra virkeligheten» på Serieteket og etter kvart på bibliotek over heile landet. Utstillinga skal vise breidden i norske sakprosateikneseriar.

Utstillinga har blitt til ved eit samarbeid mellom Serieteket, Deichman Grünerløkka, NFFO og Strand forlag. Sistnemnte sendte ut utstillingskatalog saman med dei siste utgåvene av Pondus og Lunch.

Den formelle opninga fann stad på Serieteket klokka 18.00 i dag. Same dagen opna utstillinga også i Bergen (forsidebilde og under) og i Kristiansand. Seinare blir den å finne på følgande stader:

– Litteraturhuset i Trondheim frå 01.09–01.01.22

– Tromsø bibliotek og Tromsø Universitetsbibliotek frå 06.09– (usikker avslutningsdato)

– Sølvberget Stavanger frå 08.10–30.11

Frå oktober kjem den også til fleire andre bibliotek på store og mindre stader.

I samband med utstillinga leier Marta Breen og Jenny Jordahl kurs i å lage sakprosateikneseriar 2. og 3. oktober (helg). John S. Jamtli kjem også il å bidra. Påmelding skjer via e-pst til Hans Ivar Stordal i Strand forlag, og påmeldt blir bedte om å skrive nokre linjer om seg sjølv og eventuell relevant erfaring. Maks 20 deltakarar.

Desse bøkene og serieskaparar er representerte i utstillinga:

Grosz: Berlin – New York (2017, NCP) av Lars Fiske
«Selv om han har en av serie-Norges mest særmerkte tegnestiler, har Lars Fiske vist en beundringsverdig evne til fornyelse og variasjon. (…) Nå får vi igjen bevis på Fiskes evne til å fornye seg både i tema og visuell presentasjon.«
Les Serienett si anmelding her

Munch (samla 2013, NCP) av Steffen Kverneland
«Til slutt er det blitt et verk som ikke bare serie-Norge, men også kultur-Norge kan samle seg om.»
Les Serienett si anmelding her

Kvinner i Kamp (2018, Cappelen Damm) av Marta Breen og Jenny Jordahl
«Dette er en kombinert lærebok og kampskrift, en bok som vil mye, men som også kan underbygge den viljen med en solid presentasjon.»
Les Serienett si anmelding her

Gulosten – Gentlemansforbryteren (2020, NCP) av Kristian Krohg-Sørensen
«Historien er krydret med så mange interessante karakterer og god dialog at disse scenene er en fryd å lese. Noe som bringer meg over på det faktum at alt virker fordømt troverdig!»
Les Serienett si anmelding her

Blod, svette og tress-is (2017, Egmont) av Hanne Sigbjørnsen
«Biografiske tegneserier har alltid vært hennes felt, men for første gang ser kan vi snakke om et gjennomført biografisk verk fra TegneHannes hånd.»
Les Serienett si anmelding her

Sabotør: Operasjon Muskedunder (2019, Cappelen Damm) av John S. Jamtli
«John S. Jamtli fabulerer mindre i sin andre krigstegneserie «Operasjon Muskedunder», men resultatet er friskt og annerledes nok.»
Les Serienett si anmelding her

Bow & Arrow (2019. Cappelen Damm) av Ida Larmo
«De sterke følelsene, av frustrasjon og sinne, men også av lykke, er de som varer. Det er personen Ida Larmo vi blir kjent med, mer enn livshistorien hennes. Og den personen gir enormt av seg selv.»
Les Serienett si anmelding her

O Bli hos meg (2021. NCP) av Lene Ask
«Til sist er det viktig å nevne at boken er laget uten fordømmelse. I hvert fall svært lite. Både de informative delene om norsk misjonshistorie og misjonærbarnas egne beretninger er respektfulle og ømme.»
Les Serienett si anmelding her

Foto: Trond Sätre og Kristian Hellesund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *