Flere bok- og albumserier i 2020

Tidligere denne måneden ble tegneseriefestivalen Stribefeber arrangert i Kristiansand. I den anledning presenterte forlaget Egmont kommende utgivelser. Redaktør Tonje Tornes  ledet denne programposten.

Egmont har flere satsinger på norske tegneserier. Allerede denne uken kommer det et julehefte basert på fjernsynsserien «Snøfall», tegnet av debutanten Julie Pihlmann, som også var gjest på Stribefeber.

«SideQuest» er en tegneserie i fantasylandskapet. Her er det flere erfarne serieskapere som er involvert, og både Jens K. Styve og Ronny Haugeland bidrar med tegninger. Manus er ved David Skaufjord. Også på gang fra Egmont er «Spike» av Elise Syvertsen. Tonje Tornes omtalte tegneserien som «en alvorlig bok» og «ekstremt rørende». «Spike» vant tidligere i år Egmonts konkurranse for visuelle historiefortellere, og et utdrag var på trykk i bladet Radio Gaga # 1/2019.

Spike

«Oppfinneren og jakten på evighetsmaskinen» er en ny satsing fra Egmont som kommer i salg høsten 2020. Det er Lars Henrik Eriksen som står bak, og dette er en science fiction-tegneserie med samme målgruppe som «Nordlys» av Malin Falch. Det er planlagt ti bøker med «Oppfinneren og jakten på evighetsmaskinen», mens det når ser ut som om «Nordlys» ender opp med åtte bind. Bok 3 av tegneserien til Malin Falch ventes i mars 2020.

En rekke utenlandske titler dukker også opp fra Egmont i tiden fremover. Som vanlig er det store forventninger til et nytt «Asterix»-album av Jean-Yves Ferri og Didier Conrad, og dette kommer i salg sammen med juleheftene 8. november. Ellers kan Egmont by på oversettelser av albumserier som «Les Campbell» av Munuera, «Les Aigles de Rome» av Enrico Marini og «Undertaker» av Xavier Dorison (manus) og Ralph Meyer (tegninger). Noen av avsnittene av denne glimrende westerntegneserien har gått som biserie i bladet Fantomet, men nå kommer den som albumserie i norsk språkdrakt.

Les Campbell leker ikke sjørøver, han heller. Serien er bl.a. oversatt til engelsk, og snart kommer den på norsk.

Ellers lover Egmont at «Lucky Luke» og «Viggo» nok en gang kommer som albumserier i vanlige bladhyller (i Viggos tilfelle er det snakk om nyopptrykk), og det blir også nye spesialalbum med «Sprint». Blant annet vil «Sprint i Sovjet» og «Sprint i Berlin» utgis på norsk, i tillegg til to nye album med «Sprint»-spinoffen «Zorglub» i 2020.

Denne artikkelen har tidligere stått på trykk i Sydvesten 24. oktober.

Øverst: Kvikk med måne og Sprint i DDRs høyborg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.