Donald i Bergen

Donald Duck & Co # 35/2019 fronter en 10-siders historie fra Bergen, skrevet og tegnet av Arild Midthun.

«Øs, Pøs i Bææregn», som historien heter, er proppfull av referanser til byen, og det er i første rekke regnværet som gir bakgrunnen for historien. Petter Smart er kommet for å levere sin nyeste oppfinnelse, en ny generator for vannkraft, med Donald som sjåfør.

Etter mottagelsen med Buekorps og lett maskerte musikere fra Bergen, blir det en omvisning med ordføreren «Fjærmand Snile», og det er nå det begynner å skurre i mine ører. I motsetning til sist gang Donald (med Skrue og nevøene) var i Bergen («Hanseatisk Hurlumhei», DD&C # 26/2011, red. anm.), skal ALT denne gang ha mer eller mindre «morsomme» pseudonymer. Dette er noe som i de senere årene har fått altfor stort innpass i bladet. Greit nok at man parodierer en og annen person, som «Lissom impossible» med «Dom Krus» i en annen i historie i samme nummer, men her slår pseudonymet ihjel poenget med filmplakatene i første rute (M.I 16 og M.I. 281). I «Øs, Pøs i Bææregn» er det overlesset med slike referanser, og jeg føler at dette tar mye av plassen i forhold til hovedfortellingen. Som med krydder, bruk det med omhu.

Selve oppbyggingen av historien fungerer bra, og her en del gode gags underveis. For en gangs skyld er det noen av disse som er perifere til selve historien, noe jeg ofte savner i Donald-seriene til Midthun & co. Jeg ønsker meg flere detaljer som du kanskje ikke oppdager før du leser historien andre eller tredje gang. f.eks. i bakgrunnen av dialogtunge sekvenser.


Donald Duck & co Uke 35 – 2019
52 sider,
Kr. 52,90
Egmont Kids MediaLes også:
Miljøengasjement for «Bææregn»

1 tanke om “Donald i Bergen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.